SVPH - Lägenheter - Seniorboende +55 - Fredhäll - Bromma Strand - Nockebyhus - Så fungerar det

Ett aktivt och socialt liv

Så fungerar det

För att bo hos oss ska du ha fyllt 55 år och vara registrerad i vår lägenhetskö. Är ni ett par behöver en av er ha fyllt 55 år för att få ställa er i kö tillsammans. Du eller ni bör också vara intresserade av och kunna bidra till ett aktivt liv och social gemenskap.

För att trivas hos oss behöver du tycka om att umgås med andra. Förutom de dagliga gemensamma middagarna i matsalen, finns ett stort antal aktiviteter som drivs av hyresgästerna själva, där SVPH står för lokalerna och dit du är välkommen att delta och bidra. Du kan också starta egna aktiviteter om du saknar något.

Våra hyresfastigheter ligger i Fredhäll och Bromma i Stockholm och rymmer 545 moderna lägenheter. Lägenheter avsedda för en person är mellan 31 och 50 kvm stora och lägenheter som är avsedda för två personer är mellan 50 och 93 kvm. Storlekarna skiftar mellan de olika anläggningarna, men alla har nära till både natur, service och goda kommunikationer.

Hos SVPH betalar du en totalhyra som består av grundhyra för lägenheten samt lägenhets- och personservice. I totalhyran ingår bland annat middag varje dag i våra matsalar. Och massor av möjligheter i form av sociala, kulturella och fysiska aktiviteter (se nedan). För mer information om totalhyran kan du kontakta boansok@svph.se.

Aktiviteter och evenemang

Förutom att ha sin bostad hos oss ingår gemenskap med middagar, umgänge, möjlighet att utöva hobbys och träning. Vi värnar om såväl sociala som kulturella och fysiska aktiviteter och har med all sannolikhet landets största utbud. Våra hyresgäster har bildat närmare ett femtiotal aktiva intressegrupper. Och aktiviteterna utvecklas ständigt när nya gäster med nya kompetenser och intressen kommer in. Här ser du exempel på några nuvarande aktiviteter.

Aktivitetsnavet
Akvarellmålning
Bakgruppen
Biljard
Biodlarna
Bordtennis
Boule
Brasgruppen
Bridge
Dart
Datorstuga
Diskussionsklubben
Engelsk konversation
Fågelskådning
Färg och form
Filateli
Film på Nockebyhus
Filmklubben
Filmrullen
Fransk konversation

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.