SVPH - Vård- och omsorgsboende - Nockebyhus - Frågor och svar

Allt du behöver veta

Frågor och svar

Här har samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får kring vård- och omsorgsboendet. Saknar du svar på någon fråga eller vill veta mer kan du skicka ett mejl till info@svph.se

Frågor angående vård- och omsorgsboendet

När du bor på Nockebyhöjden är detta ditt hem. Det finns inga regler kring när du kan ta emot besök av dina närstående men vi uppskattar om besök undviks i samband med att vi serverar våra måltider. Om du vill åka iväg och till exempel hälsa på dina närstående tar du kontakt med personalen som kan hjälpa till med planeringen.

Hyran varierar beroende på hur stort rummet är, från cirka 6000 till 12000 kr i månaden. Du kan ansöka om bostadstillägg för din boendekostnad om du har hög hyra och låg pension.

Vill du ställa dig i kö för boende hos Nockebyhöjden gör du det via din stadsdels/kommuns biståndshandläggare efter att du har fått ett biståndsbeslut. Läs mer ovan under rubrik ”Så söker du plats”.

Ja, det får du. Vi anpassar vården och omsorgen efter dina behov.

Du hittar kontaktuppgifter ovan under rubriken ”Kontakta oss”.

Som boende hos oss får du inte ta med eget husdjur. Men om vänner eller dina närstående kommer på besök med en hund går det bra om den är kopplad och under uppsikt av sin ägare inne i ditt rum.

Vanligt förekommande aktiviteter är utevistelse, promenader, musikstunder och dans med artister, trädgårdspyssel, hantverk, träning i gymnastikrummet, bakning, högläsning och filmvisning. Tillsammans firar vi midsommar, anordnar kräftskiva, oktoberfest, Nobelmiddag och mycket mer.

Lunch och middag lagas i SVPH:s kök i Nockebyhus av våra egna kockar.

Du behöver adressändra, flytta telefonabonnemang och teckna hemförsäkring. Du ska ta med kläder, eget täcke och kudde och egna möbler (säng, madrass, sängkläder och handdukar ingår). Boendet är rökfritt och det är endast tillåtet att röka utomhus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.