SVPH - Lägenheter - Seniorboende +55 - Fredhäll - Bromma Strand - Nockebyhus - Möt ett par hyresgäster

Ett framtida boende

Hyresgäster berättar

Maria och Peter Wallén flyttade in i Nockebyhus efter att ha stått i kö i närmare nio år.

– Jag har länge känt till att SVPH har funnits eftersom jag har bott här intill och sett när det byggdes, berättar Maria.

Tillsammans med vänner hade de tidigt börjat fundera på hur ett framtida boende skulle kunna te sig och anmälde sig i SVPH:s lägenhetskö samtidigt. Nu har några av dem flyttat in i Nockebyhus.

– Vi har en fin och ljus lägenhet med högt läge och bra utsikt, bättre än vi kunde ana, säger Peter.

Både Maria och Peter berättar att det varit enkelt att komma in i gemenskapen och att de blivit väl mottagna av övriga hyresgäster i Nockebyhus.

– Det var också värdefullt att få en fadder när vi flyttade in, som kunde hjälpa oss med olika praktiska frågor och information.

Maria och Peter engagerade sig snabbt i olika aktivitetsgrupper. Peter är med i Tisdagsgruppen som anordnar föredrag, han är också med i Fågelskådningsgruppen. Maria är med i Odlarna på Nockebyhus och planerar att engagera sig mer, både i vävning och bokcirkel.

– Nu i sommar reser vi till vårt sommarhus på Västkusten och sedan blir det full fart i höst här på Nockebyhus, avslutar de.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.