SVPH - Vård- och omsorgsboende - Miljö, aktiviteter och måltider

Miljö, aktiviteter och måltider

Miljö

På varje våning finns gemensamt vardagsrum, matsal och kök. På entréplanet finns ett större sällskapsrum för underhållning, gymnastik och andra utrymmeskrävande aktiviteter. Vi har flera lättillgängliga uteplatser och trevliga promenadvägar nära naturen. På den stora uteplatsen planterar boende och personal tillsammans, blommor och grönsaker.

Alla våra boende har tillgång till stimulans, träning och samvaro utifrån individuella förutsättningar och önskemål. Arbetsterapeut och fysioterapeut leder bland annat sång- och musikstunder, bakning, dansterapi, frågesport, boule, sittgympa, högläsning och annan fysisk aktivitet och träning som utgår från den enskilde personens egen förmåga.

Vi lagar lunch och tillsammans äter vi det som vi lagat, vi bakar med efterföljande café, vi sår, planterar, vårdar och skördar i vår trädgård. Vi uppmärksammar helger och högtider. Vi ordnar grillfester, fredagsdrink och andra festligheter efter säsong.

Aktiviteter

Det finns ett flertal uteplatser och promenadstråk. Den som vill kan alltid få komma ut i friska luften. I september 2022 invigdes utomhusgymmet med redskap som är anpassade för de boende och i juni 2023 invigdes Skogspromenaden som är anpassad för alla, oavsett behov av gånghjälpmedel.

Aktiviteterna erbjuder möjlighet att ge dagarna ett meningsfullt innehåll. De ska vara begripliga och hanterbara, erbjuda stimulans, utmaning eller igenkänning och ge en känsla av välbefinnande.

Kanske det viktigaste är att aktiviteterna ger möjlighet att träffas och göra något tillsammans med andra, till skratt och glädje, till samtal eller bara tyst samvaro.

Måltider

Måltiderna är ett viktigt inslag under veckans alla dagar. De erbjuder tillfälle till lugn samvaro men också till mycket skratt och samtal. Hos oss får måltiderna ta tid. Personalen äter tillsammans med de boende och finns till hands vid bordet för hjälp och stöd. Maten är säsongsanpassad och tillagas i Nockebyhus kök av våra egna kockar. Det finns olika rätter att välja mellan och vid behov anpassas kosten individuellt.

Vi eftersträvar en hemlik och inbjudande miljö. Under helgerna dukas det extra fint och vid högtider, såsom den årliga Nobellunchen, serveras vin för den som önskar.

Närstående ges möjlighet att äta tillsammans med sin anhörig. Vi beställer då en extra portion till en rimlig kostnad för den närstående. Personalen behöver veta detta i förväg och matkupongen kan köpas på administrationen vardagar 07.30-16.00.

Frukost serveras 08.00 – 10.00
Lunch serveras 13.00
Middag serveras 17.30
Matsedel vecka 17 Nockebyhöjden
Matsedel vecka 18 Nockebyhöjden

Nyhetsbrev
Anhörigbrev Nockebyhöjden december 2023

SVPH - Vård- och omsorgsboende - Miljö, aktiviteter och måltider

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.