SVPH - Lägenheter - Seniorboende +55 - Fredhäll - Bromma Strand - Nockebyhus - Aktiviteter och evenemang

Massor av möjligheter

Aktiviteter och evenemang

Förutom att ha sin bostad hos oss ingår gemenskap med middagar, umgänge, möjlighet att utöva hobbys och träning. Vi värnar om såväl sociala som kulturella och fysiska aktiviteter och har med all sannolikhet landets största utbud.

Våra hyresgäster har bildat närmare ett femtiotal aktiva intressegrupper (se listan nedan). Och aktiviteterna utvecklas ständigt när nya gäster med nya kompetenser och intressen kommer in.

Aktivitetsnavet
Akvarellmålning
Bakgruppen
Biljard
Biodlarna
Bordtennis
Boule
Brasgruppen
Bridge
Dart
Datorstuga
Diskussionsklubben
Engelsk konversation
Fågelskådning
Ladda fler aktiviteter

Vinprovning och vinkällare

I varje anläggning finns ett antal vinförråd att hyra. I anslutning till vinkällarna finns skänkrum där vinprovargänget träffas för att prova och diskutera vin.

Spela tillsammans

Alla som tycker det är roligt att spela tillsammans är välkomna med i vår ukulelegrupp eller spelmanslag. Vilket instrument du spelar har mindre betydelse, bara lusten att dela spelglädjen med andra finns.

Datorstugor

Om du behöver hjälp med din dator, iPad, smarta telefon eller någon av dina appar, är du välkommen till våra datorstugor. Vi bjuder även in till tematräffar som har med den digitala världen att göra.

Bordtennis

Bordtennisklubben hälsar både nybörjare och dig med tidigare erfarenheter välkomna till lek, träning och tävling runt bordtennisbordet.

Utomhusschack

Alla våra anläggningar bjuder in till olika aktiviteter som berikar umgänge och gemenskap. Utomhusschack är ett sådant exempel.

Qi-gong

Qi-gong är enkla rörelser som stimulerar energiflödet i kroppen, löser upp blockeringar, ökar blodgenom­strömningen och mjukar upp stela leder. En typ av träning som främjar kroppens läkeprocesser, gör dig harmonisk och hjälper dig att slappna av.

Snickarbodar

Som hyresgäst har du tillgång till en snickarbod i anläggningarna. Här finns verktyg för både mindre och större projekt på plats.

Middag varje dag året om

Varje dag året runt serveras middag till våra hyresgäster. Middagen ingår i totalhyran. På vardagarna serveras tre rätter varav en vegetarisk samt veckans soppa. Lördag och söndag samt helgdagar serveras trerätters meny med förrätt, varmrätt och dessert och vid storhelger som till exempel julafton och påskafton serveras lunchbuffé. Menyn är densamma i alla anläggningar. Maten tillagas av SVPH:s egna kockar och fokus ligger på ekologiskt och närodlat i största möjliga mån.

Att äta middag tillsammans är ett fantastiskt sätt att umgås – inte bara till fest – utan alla dagar i veckan. Under en middag kan du lära känna nya människor och fördjupa vänskap under trivsamma former. Därför har vi satsat på egna kockar och eget kök. Du kan också bjuda med vänner och familj i mån av plats i våra trivsamma matsalar.

Matsedel vecka 47

Matsedel vecka 48

 

Träningen – Vi har allt du behöver

Vi erbjuder träning såväl i vatten i våra fantastiska pooler som i våra inomhus- och utomhusgym. Du kan träna i grupp med välutbildade tränare och instruktörer. Vill du ägna dig åt lite mindre fysiskt krävande aktiviteter har vi både boulebanor och biljardrum. I motionshallen ägnar vi oss åt gymnastik och yoga. Kort sagt; som boende hos SVPH erbjuds du träningsglädje i flera olika former.

Plats för umgänge och aktiviteter

Vill du läsa, spela schack, sticka, snickra, sitta vid datorn eller umgås vid brasan så har du både bibliotek, klubb- och sällskapsrum till ditt förfogande. Vi månar om att både det sociala, intellektuella, och fysiska aktiveras och kan därför erbjuda många olika gemensamma utrymmen för alla att använda.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.