SVPH - Lägenheter - Seniorboende +55 - Fredhäll - Bromma Strand - Nockebyhus - Våra anläggningar

Med närhet till det vackra

Våra anläggningar

Våra fastigheter i Fredhäll och Bromma rymmer 545 moderna lägenheter för en eller två personer, 30 till 90 kvadratmeter stora. Omgivningarna är vackra med närhet till Mälaren, men också till affärer, apotek och annan service. Det är lätt att ta sig hit med bil, buss, spårvagn eller tunnelbana.

SVPH Fredhäll

Fredshällshusen på Kungsholmen i Stockholm består av två fastigheter med en inglasad gång emellan. Huvudentrén ligger på Fredhällsgatan 12. Tillsammans rymmer fastigheterna 109 lägenheter för både en och två personer.

SVPH - Seniorboende +55 - Lägenheter - Fredhäll

I mitten av den inglasade gången ligger en trevlig paviljong som är en naturlig mötesplats för samtal och avkoppling. Här serveras dagligen kaffe och kaka. Från paviljongen kommer du direkt ut till den stora innergården där också boulebanan finns. Sommartid kan du sitta utomhus, antingen mitt i solen eller i skuggan under träden, och ta del av både grillkvällar och midsommarfirande.

På innergården, runt om fontänen, finns planteringar med buskar och blommor, som våra trädgårdsmästare och hyresgästerna gemensamt hjälps åt att sköta. I anläggningen finns också tillgång till inomhuspool, motionssal och gym.

De två byggnaderna stod klara för inflyttning 1933 (Fredhällsgatan) respektive 1937 (Messeniusgatan). Fredhällshusens arkitekt var Carl Åkerblad, som har skapat en funkisinspirerad arkitektur, väl synlig bland annat i de stora trapphusen som ligger i direkt anslutning till entréerna.

Kontaktuppgifter
Anders Karlsson, boendechef
fredhall@svph.se, 08-579 777 61
Fredhällsgatan 12, 112 54 Stockholm

SVPH Bromma Strand

Vår anläggning i Bromma Strand består av fyra fastigheter med totalt 204 lägenheter. Tre av fastigheterna (A-C-husen) stod klara 1967 och har nyss genomgått stambyte och renovering. 1994 byggdes matsalen ut med ”Oktagonen”, en åttkantig byggnad med toppigt tak. 1995 stod E-huset inflyttningsklart.

SVPH - Seniorboende +55 - Bromma Strand

På innergården finns många sittplatser för avkoppling under sommaren. Här firas midsommar och här kan du sitta och läsa eller samtala och umgås under grillkvällar hela sommaren. 

I slutet av augusti 2022 invigdes SVPH Bromma Strand SPA, där du som hyresgäst erbjuds olika typer av behandling, liksom frisör och fotvård, mot ersättning. Bland de många aktiviteter som anordnas av hyresgästerna själva finns datorstuga, biljard- och dartspel, boule, vinprovning och pubkvällar och flera olika språk- och konversationsgrupper i till exempel engelska, spanska och franska. 

SVPH Bromma Strand ritades av arkitektparet Sven Backström och Leif Reinius, där den förre var inspirerad från sin utbildning i Paris hos Le Corbusier. Idag betraktas fastigheten som en kulturhistoriskt intressant byggnad.

Se ritning över fastighet och exempel på lägenhet
Se bilder från visningslägenhet

Kontaktuppgifter
Marie Wessely, boendechef
brommastrand@svph.se, 08-579 777 71
Nockeby Kyrkväg 60, 167 74 Bromma

SVPH Nockebyhus

Nockebyhus i Bromma invigdes 1977 och består av tre fastigheter som sammanbinds med korridorer. Här finns totalt 232 hyreslägenheter, huvudsakligen två- eller trerumslägenheter avsedda för två personer.

SVPH - Seniorboende +55 - Vårdboende - Nockebyhus

I anläggningen finns inomhuspool med bastu, motionshall, snickarbod och klubbrum. Både utomhus och inomhus finns boulebanor som gör det möjligt att träna och spela året runt.

De naturliga mötesplatserna är huvudentrén med ”hushörnan” och det stora sällskapsrummet, med bekväma möbler och öppen spis för mörka vinterkvällar. Sällskapsrummet används också för föredrag och musikunderhållning där inbjudna artister framträder.

I motionshallen visas nya filmer kvällstid och här spelas bordtennis, bjuds in till gymnastik, yoga och andra aktiviteter.

Nockebyhus ritades av arkitektparet Sven Backström och Leif Reinius, där den förre var inspirerad från sin utbildning i Paris hos Le Corbusier.

Kontaktuppgifter
Anne Burström, boendechef
nockebyhus@svph.se
Nockeby Backe 8 A-C, 168 40 Bromma

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.