Ett år hos SVPH – möt några av våra hyresgäster

Stefan och Lieselotte

För ett år sedan flyttade Lieselotte Ritella in i Bromma Strand. Innan dess hade hon under några år anmält sitt intresse för flera lägenheter men inte kommit tillräckligt långt fram i kön.

-Men det var tur, för nu kom jag till en fin nyrenoverad lägenhet och då tackade jag direkt ja till erbjudandet om en bostad högst upp i huset och har inte ångrat mig. Jag trivs jättebra både i lägenheten och huset. Det är god stämning och trevliga grannar i anläggningen, säger hon.

Stefan Nilsson flyttade in hos SVPH Fredhäll i april förra året. Då som den yngsta hyresgästen i anläggningen och fortfarande yrkesverksam på deltid på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan).
-Det gick fortare att få en lägenhet än jag hade tänkt mig, säger Stefan.

Han hade ändå tänkt långsiktigt kring sitt framtida boende och planerat för var och hur han ville bo som äldre, men när chansen kom att få en lägenhet hos SVPH tog han den.
-Jag ville gärna bo i gemenskap och har tidigare bott i kollektivboende för personer över 40 år utan hemmavarande barn, men var litet orolig för hur det skulle bli i ett seniorboende, eftersom jag fortfarande är yrkesverksam, säger han.

-Jag bestämde mig redan i början av 2010-talet för att flytta till SVPH, när jag på en fest träffade en person som jobbade där och som sade att det var ett bra ställe både för hyresgäster och personal. Fast innan dess så hade mina föräldrar stått i kö, så jag kände ju till SVPH, säger Lieselotte och beklagar att föräldrarna aldrig hann flytta in.

Idag är Lieselotte engagerad i förtroenderådet, datorklubben och festkommittén. Hon är också korridorvärd och gillar att delta i vinprovningar och spelkvällarna.

-Vi är ett gäng som träffas i klubbrummet och spelar olika spel. Det kan vara Yatzy eller sällskapsspel som ”När då då” eller Trivial Pursuit (TP). Jag började också försöka lära mig att spela biljard när jag flyttade in, men det har jag inte hunnit med så mycket som jag önskade, säger Lieselotte Ritella.

-Det är ju fantastiskt så bortskämd man blir med all service här. Jag slipper laga mat varje dag men får ta del av gemenskapen runt middagsbordet. Och så uppskattar jag att umgås över generationsgränserna. Här finns många som har mycket att berätta och dela med sig av, säger Stefan Nilsson.

På fritiden ägnar han sig bland annat åt musicerande, både piano men helst klarinett och musikintresset utövar han både hos SVPH Fredhäll och i två orkestrar i Stockholm.
-För mig spelade det också roll att SVPH är en idéburen organisation utan vinstintresse när jag valde att tacka ja, säger Stefan.

Flera nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.