Vänner,

Igår, den första november, invigde vi SVPH:s nya grafiska profil. I det ingår en ny logga, nytt typsnitt, ny hemsida, ny skyltning osv. Det som många noterat är vår nya logga, och jag vill gärna dela med er hur vi tänkte när loggan utvecklades.

SVPH inledde ett samarbete med kommunikationsbyrån Frankly Speaking. I diskussion med SVPH och vår personal och gäster framkom ganska snabbt att SVPH är ett boende för aktiva seniorer. Det tog byrån fasta på. Ganska snabbt därefter presenterades en idé där människor i rörelse – i gemenskap – skapar en enhet i form av ett träd. Ett träd vi benämner som ”Livets träd”. Styrelsen, ledning, personal och förtroenderåden fick alla se loggan och ganska enstämmigt var alla positiva till både loggan och vad den symboliserar.

Invigningen av den nya grafiska profilen blev mycket lyckad och många gäster var närvarande när vår ordförande Ingrid Sundström invigde både den nya hemsidan och våra nya entréskyltar.

Även SVPH bilar har fått ett nytt utseende där loggan bildar ett lekfullt mönster över bilen. Nu återstår att hålla både hemsida och sociala medier uppdaterade samtidigt som vi går igenom och byter ut alla digitala och analoga ställen där den nya loggan ska presenteras.

Som alltid uppskattar jag feedback från våra digitala besökare. Har du synpunkter så får du gärna höra av dig på johan.hedberg@svph.se