Träffa några av våra hyresgäster

-Jag har länge känt till att SVPH har funnits eftersom jag har bott här intill och sett när det byggdes.

Det säger Maria Wallén, som tillsammans med sin make Peter flyttade in i Nockebyhus för snart fyra månader sedan och äntligen har börjat hitta till alla lokaler i anläggningen.

-Vi hade då stått i lägenhetskön i ungefär nio år, berättar de.

Tillsammans med vänner hade de tidigt börjat fundera på hur ett framtida boende skulle kunna te sig och anmälde sig i SVPH:s lägenhetskö samtidigt. Nu har några av dem flyttat in i Nockebyhus.

-Vi har en fin och ljus lägenhet med högt läge och bra utsikt, bättre än vi kunde ana, säger Peter.

Både Maria och Peter säger att det varit enkelt att komma in i gemenskapen och att de blivit väl mottagna av hyresgästerna i Nockebyhus.

-Det var också värdefullt att få en fadder när vi flyttade in, som kan hjälpa oss med olika praktiska frågor och information, säger Maria och Peter.

De har redan hunnit med att engagera sig i olika aktivitetsgrupper. Peter är med i Tisdagsgruppen som anordnar föredrag och är dessutom med i Fågelskådningsgruppen. Maria är med i Odlarna på Nockebyhus och planerar att engagera sig i vävning och bokcirkel till hösten.

-Nu i sommar reser vi till vårt sommarhus på Västkusten och sedan blir det full fart i höst här på Nockebyhus, avslutar de.