Susanne Jidesten ny VD för SVPH

Johan Hedberg, som har varit VD för SVPH sedan början av 2019, har tidigare i år tagit beslut om att sluta på SVPH för att kunna ägna mer tid åt egna aktiviteter.

Styrelsen har nu utsett Susanne Jidesten till VD från den 16 januari 2023 Johan Hedberg kommer att kvarstå som VD fram till överlämnandet.

-Som ett led i vårt arbete med att skapa ett aktivt och attraktivt boende för seniorer får vi genom Susanne en kraft med mycket stor erfarenhet av hälsofrämjande aktiviteter och de för oss så viktiga HR-frågorna. Vi hälsar Susanne välkommen och ser fram emot vårt samarbete. Samtidigt vill jag passa på att tacka Johan Hedberg för ett utmärkt arbete att, i SVPH:s anda, utvecklat verksamheten. Vi är också glada att Johan stannar kvar till dess Susanne ”skolats in”, säger Ingrid Sundström, SVPH:s ordförande.

-Det känns mycket inspirerande att få förtroendet att leda SVPH med sin unika kombination av tryggt boende, service och aktiviteter i en fantastisk miljö.  Jag ser fram emot att tillsammans med SVPH:s styrelse och medarbetarare fortsätta utveckla organisationen för att skapa värde och trivsel för SVPH:s gäster, säger Susanne Jidesten.

Susanne Jidesten är uppvuxen i Kungsbacka och bor i Bromma tillsammans med sin familj. Hon är sedan 2018 generalsekreterare för Friskis&Svettis, styrelseledamot i Arbetsgivaralliansen och engagerad i idrottsfrågor, bland annat som ordförande i Svenska Basketbollförbundet. Hon har även arbetat som HR-chef på Svenska Kyrkans riksorganisation.

-Rollen som VD för SVPH har varit fantastiskt rolig, säger Johan Hedberg. Att få arbeta med alla duktiga medarbetare från jordens alla hörn har varit ett sant nöje och privilegium. Under åren har styrelsen, ledningsgruppen och medarbetarna framgångsrikt genomfört renoveringen av Nockebyhem, utvecklat ekonomin samt påbörjat en modernisering av vårt fina varumärke.

-Nu är det dags för en ny kraft som leder SVPH vidare för att bli ett ännu bättre boende och en än mer attraktiv arbetsgivare, avslutar Johan.

SVPH