Nyheter - Konsten att så goda idéer - Plantering av tulpanlökar hos SVPH

Konsten att så goda idéer

Allt vi gör hos oss på SVPH genomsyras av ett stort engagemang. För vår idé, för våra hyresgäster, övriga boende och för våra medarbetare.

Under hösten har vi planterat tulpanlökar vid våra lägenheter i Fredhäll, Bromma Strand och Nockebyhus. Nu ser vi och våra hyresgäster fram emot våren då först de små botaniska tulpanerna kommer att blomma, med namn som Polycroma, Tarda och Turkestanica. Som lite senare får sällskap av större och kraftiga sorter med beskrivande namn som Salomon Impression, Merlot, Ballerina, Purissima, Blushing Lady och Pink Impression.

Nyheter - Konsten att så goda idéer - Plantering av tulpanlökar hos SVPH

Tulpanplanteringen är ett led i vår resa för sköna och vackra utemiljöer på våra anläggningar. Och med våra blomsterlöksblandningar blir det inte bara en näringskälla för våra hyresgäster, utan även för alla fjärilar, bin och humlor som attraheras av goda dofter, vackra färger och härlig nektar.

Blomsterlökarna planteras dels under gräset på två av våra anläggningar av våra egna erfarna medarbetare, med hjälp av maskiner som kan plantera nästan 100 000 lökar på en enda dag. Och i form av en tulpantårta på en av anläggningarna. Eftersom blomningen består, år efter år, är kostnaden blygsam. Dessutom slipper vi att klippa så mycket gräs. Det är också bra för den biologiska mångfalden.

På SVPH fortsätter livet. I flera bemärkelser.

Flera nyheter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fyll i din mejadress och tryck på sänd så får du nyheter om oss och vår verksamhet. Du kan också följa oss på Instagram.