Möt våra medarbetare

Är du nyfiken på hur det är att vara anställd inom SVPH?  Här berättar några av våra medarbetare om sina arbetsplatser och varför de trivs på SVPH.


Namn: Nicolas Arrano
Kock

Vad jobbar du med?
Jag är kock i Nockebyhus, där jag lagar mat och beställer färskvaror. Jag har också hand om maten som serveras i vård- och omsorgsboendet Nockebyhöjden. Jag och de övriga kockarna ansvarar för mat och personal och leverantörer när cheferna inte är här

Hur är det att arbeta här?

Det känns bra, eftersom det är första gången som jag jobbar i den här typen av organisation och inte på krogen. Här är det en helhet där man har kontakt med olika personal både inom vård- och omsorgen och hemtjänsten som levererar mat på bricka till en del av hyresgästerna. Gästerna i matsalen är samma hela tiden och man lär sig känna igen dem, det är bra!

Vad är roligast med ditt jobb?

Det roligaste är att laga mat! Jag tycker mest om att laga husmanskost men också rätter som boeuf bourguignon och kalvlever Anglais. Jag är själv vegetarian men när man är kock måste ju smaka av all mat som vi serverar – yrket kommer i första hand. Och om jag tycker om maten så tycker förhoppningsvis gästerna om den.

Vad skulle du säga är SVPH:s styrka?

SVPH lägger fokus på de boende, hyresgäster och vård- och omsorgsboendet. Det känns som ett bra ställe där det inte är strul och fusk och där det är ett bra bemötande. De tre ledorden är bra. Och så ordnar man mycket mysfaktor för gästerna, det är viscafé eller att sitta vid öppna spisen och mysa med kaffe och kaka. Ibland funderar jag på hur det kommer att vara här om 50 år, då kanske det är andra maträtter som serveras och mysfaktor kan vara TV-spel eller datorspel.

 


Namn: Lena Hellerstedt
Gruppledare i hemtjänsten

Jag är arbetsledare för hemtjänsten i Fredhällshusen. Det innebär att jag planerar och fördelar det dagliga arbetet för hemtjänstgruppens tio tillsvidareanställda och ungefär tio timvikarier som arbetar dygnet runt. Dessutom har jag mycket kontakt med hyresgästerna när de behöver hjälp och stöd på olika vis.

Hur är det att arbeta här?

Det är fantastiskt roligt att ingå i det professionella team som hemtjänstgruppen är och jag är stolt över att få vara en del i det. I min roll är jag litet som “spindeln i nätet” i både dagliga rutinerna och när det händer svåra saker. Men det har aldrig hänt att jag inte vill gå till jobbet, tvärtom, det är kul att gå hit varje dag.

Vad är roligast med ditt jobb?
Alla människor som jag möter – hyresgäster, medarbetare, andra kontakter utanför SVPH. Medarbetarna här arbetar som ett gemensamt team oavsett arbetsuppgifter och tillsammans försöker vi göra det bästa för våra hyresgäster. Känslan är att jag kan få vara “allt från själavårdare till rörmokare”, det vill säga alla dagar är olika.

Vad skulle du säga är SVPH:s styrka?
Att ledorden (trygghet, glädje, omtanke. red. anm.) är levande i den dagliga verksamheten, det är därför som jag har stannat kvar på arbetet. Det känns som att jag och SVPH delar samma humanistiska människosyn.

SVPH