SVPH Fredhäll

Bildspel från Fredhäll

SVPH Fredhäll

Fredhällshusen på Kungsholmen/Fredhäll består av två fastigheter med en inglasad gång emellan. Huvudentrén ligger på Fredhällsgatan 12. Här finns totalt 109 lägenheter för en- och tvåpersonershushåll.

I mitten av den inglasade gången ligger en trevlig inglasad paviljong. Här serveras dagligen kaffe och kaka och är en naturlig mötesplats för samtal och avkoppling. Från paviljongen kommer man direkt ut till den stora innergården. Här finns boulebanan, här njuter man sommartid av att sitta utomhus antingen mitt i solen eller i skuggan under träden och här bjuds det in till grillkvällar och midsommarfirande. Mitt på innergården står fontänen och runtomkring finns planteringarna med buskar och blommor, som våra trädgårdsmästare och hyresgästerna gemensamt hjälps åt att sköta.
I anläggningen finns också tillgång till inomhuspool, motionssal och gym.

De två byggnaderna stod klara för inflyttning 1933 (Fredhällsgatan) respektive 1937 (Messeniusgatan). Fredhällshusens arkitekt var Carl Åkerblad, som har skapat en funkisinspirerad arkitektur,  väl synlig bland annat i de stora trapphusen som ligger i direkt anslutning till entréerna från Fredhällsgatan och Messeniusgatan.

Kontakt:
Boendechef: Anders Karlsson
e-post: fredhall(at)svph.se
tfn: 08-579 777 61

Adress:
Fredhällsgatan 12
112 54 Stockholm